Coaching met paarden

Coachen met behulp van paarden is een eerlijke en directe manier van coachen. Want paarden reageren op wat lichaamstaal en het onderbewuste hen vertelt. Waar mensen altijd moeite hebben om uiterlijke vertoon te onderscheiden van diepe emoties doorzien paarden dit feilloos.

Coachen is een vak en coachen met behulp van paarden is een specialisatie die expertise vereist. Daarom werken we hiervoor samen met Heleen de Mooij-Lubbers van Stichting In Eigen Kracht. Heleen is al jaren actief als coach en inspirator en gebruikt vaak paarden om haar te ondersteunen.

Paardencoaching als individu

Het is heerlijk en vaak ook heel makkelijk om je helemaal bloot te stellen aan een paard. Een paard stelt geen direct vragen, oordeelt en beoordeelt niet. Een paard helpt je vooral je diepere emoties naar boven te halen.

Coachen met paarden als groep

Wanneer uw team niet lekker draait of behoefte heeft aan een andere rolverdeling, probeer dan eens een teambuilding sessies met paardencoaching. Heldere communicatie en duidelijkheid over zaken als leiderschap en verdeling van taken is voor paarden van levensbelang. Dit maakt dat zij experts zijn in het lezen van lichaamstaal. De manager van een afdeling is lang niet altijd de natuurlijke leider en de stille medewerker weet vaak perfect hoe de hazen lopen. Dankzij een groepssessie kun je heel veel groepsdynamiek naar boven halen en die vervolgens later op de werkvloer optimaal benutten.